top of page

By Lina & Pondělní Ranní Intuitivní

By Lina už nemůže spát a hlavou se jí honí mnoho nápadů, myšlenek, kolem páté ráno pondělní mysl sviští na plné obrátky, ale tělo by ještě tak spalo... A Ta Tma. Čím tedy povzbudit tělo, aby se mu také vstávat chtělo? Zkusme jemnou ranní 3 intuitivní směs na pondělí!


Heřmánek CHAMOMILE

Umí dodat energii, ale současně umí uklidnit nervy a fungovat proti nespavosti i výbušnosti! Umí dezinfikovat a působit protizánětlivě, doporučuje se při zvýšené teplotě i horečce. Vlasy i pokožka (včetně zraněné) heřmánek milují... A oči s ušima také! Tedy doporučuje se při únavě očí, zánětu spojivek i při poruchách sluchu.

Do nálevu můžeme použít celou bylinku a nechat 20 minut stát.


Máta MINT

Vás dostane do kondice! A také rozproudí jarní libido a posílí nervy, které právě na jaře dostávají docela dost zabrat díky spoustě jarní energie. Doporučuje se na posílení žlučníku i trávicí soustavy, jater i slinivky. Údajně dezinfikuje a tak je vhodné ji užívat právě předjarním v období.

Připravuje se 20minutový nálev.

Jinak... O mátě již padla zmínka v některém z minulých článků.


Tymián THYME

Umí nabudit energií, ať už jde o čichový či chuťový zážitek, a pomáhá v tomto období, jelikož umí zatočit s nachlazením, rýmou i kašlem. Řeší problémy s trávením, s parazity ve střevech, dokonce i s dnou. Je protiplísňový a protizánětlivý! Tedy ideální pro předjarí...

Opět si připravíme 20minutový nálev.

Více o tymiánu bylo zmíněno zde.

Opět jde o vhodnou trojku do bylinné směsi. Chuťově příjemné, voňavé, podporující... Nicméně rizikové skupiny by měly dávat pozor, jestli jsou pro ně všechny bylinky optimální.

Tak tedy dobré ráno s bylinkami!

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page